Festivalul de Colinde şi Tradiţii de larnă „Laurenţiu Hodorog”, Ediţia a IV-a @ CCS

0
769

Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca organizează in perioada 8-9 decembrie 2017, Festivalul de Colinde şi Tradiţii de larnă „Laurenţiu Hodorog”, Ediţia a

„Dragostea pentru obiceiurile de iarnă, colindele autentice, tablourile de Crăciun cu tinda plină de colindători au fost mereu preferatele celui care a pus bazele Casei de Cultură și ale Ansamblului Folcloric Studenţesc „Mărţisorul”, Laurenţiu Hodorog. Cea de-a patra ediţie Festivalului de Colinde si Tradiţii de iarnă duce mai departe această frumoasă poveste”, a menţionat Flavius Milăşan, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca.

Astfel, vineri, 8 decembrie, Începând cu ora 18.00, vor urca pe scena Sălii de Spectacole „Dumitru Fărcaş” mai multe ansambluri folclorice studenţeşti din ţară: „Doina Timişului” (Casa de Cultură a Studenţilor Timişoara), „Doina Carpatilor” (Casa de Cultură a Studenţilor laşi), „Ardealui” (Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu), „Junii Braşovului” (Casa de Cultură a Studenţilor Braşov), „Cununiţa” (Arad), „Mărţişorul” (Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca), care vor interpreta diverse tipuri de dans, specifice zonelor din care provin.

Ediţia de anul acesta a festivalului este marcată de Aniversarea Ansamblului Folcloric Studenţesc „Mărţişorul”, care implineşte 60 de ani de existentă, de aceea sâmbătă, 9 decembrie va fi ziua dedicată „Mărţişorului”. Spectacolul generațiilor de artişti care s-au lansat şi au evoluat în cadrul renumitului ansamblu folcloric va începe de la ora 17.00 şi va fi susţinut de artişti consacraţi de muzică populară, culminând cu un spectacol extraordinar al Ansamblului Folcloric Studenţesc „Mărţişorul” al Casei de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca. Vor urca pe scenă Dumitru Fărcaş, Sava Negrean Brudaşcu, Aurel Tămaş, Gheorghe Turda, Vlăduţa Lupău, artiști din diferite generaţii care și-au început cariera sau au susţinut concerte în cadrul formaţiei de folclor. Prezentatorul acestei seri speciale va fi îndrăgitul interpret de muzică populară Marius Ciprian Pop.

Intrarea la toate spectacolele este liberă. Organizatorii evenimentului sunt: Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca, Ministerul Tineretului şi Sportului, Asociaţia Ansamblul Folcloric „Mărţişorul”.

 

Lasă un răspuns