Awake Festival: 3 zile de distracție

0
336

S-a încheiat prima ediţie Awake Festival!

Luni dimineaţa s-a încheiat prima ediţie Awake Festival, care a avut loc pe domeniul Teleki din Gorneşti, judeţul Mureş. Am avut parte de soare, ploaie, muzică şi multă distracţie, organizatorii asigurându-se că niciun participant nu va pleca nemulţumit. Fie că ai mers pentru muzică, pentru artă, film sau relaxare, Awake a avut ceva pentru fiecare, iar noi am rămas plăcut surprinşi!

Prima zi de festival a început în forţă încă de dimineaţă când primii participanţi au apărut la intrarea în camping cu rucsacii în spate, gata de petrecere. Cu toate că artiştii au început să urce pe scenă doar aproape de lăsarea serii, nimeni nu s-a plictisit. Încă de la ora 16:00, actorii şi-au intrat în rol şi au jucat teatru chiar pe aleeile festivalului, spre încântarea spectatorilor. Tot atunci au început să apară şi primii pasionaţi de lectură la Forest Library, o mica biblioteca foarte bine dotată situată chiar pe marginea lacului. Iar pentru cei obosiţi după drumul lung parcurs, hamacele din Forest Lounge au reprezentat cele mai bune locuri de moţăiala. La lăsarea serii, publicul s-a adunat la Cube Main Stage şi River Stage pentru a fi încântaţi de nume precum Alternosfera, Knife Party, Aeroplane şi Manuel Riva. Moldovenii de la Alternosfera au ţinut publicul în priză cântând unele dintre cele mai cunoscute piese, urmând apoi ca scenă să fie acaparată de Knife Party şi ale lor ritmuri ameţitoare. Muzică a ţinut până în zori şi tot până în zori am stat şi noi, când în jurul scenelor, când relaxaţi într-un hamac, când bucurându-ne de mâncarea de la Food Court.

Sâmbătă a fost rândul celor de Irie Maffia, Subcarpaţi şi Modestep (live) să cucerească publicul. Cum a fost de altfel de aşteptat, cei de la Subcarpaţi au fost foarte bine primiţi de participanţi aşa încât abia aveai loc să te strecori prin jurul scenei principale. Iar pentru fanii muzicii electronice, River Stage i-a primit cu căldură pe Mazde şi Dj Shiver, care au mixat până în zori. Tot sâmbătă a fost şi ziua scurtmetrajelor selectate de TIFF care au putut fi urmărite la Cinema Under The Bridge. Am trecut şi pe la Treehouse Stage, o scenă construită în copac, unde la lăsarea serii i-am putut ascultă pe unii dintre câştigătorii concursului Awake the Dj în You. Am decis să aruncăm o privire şi la operele de artă din cadrul expoziţiei Artdoor, instalaţii care au fost amplasate în jurul domeniul spre încântarea tuturor. Iar pentru că artă ne-a trezit spiritul creativ, am dat o fugă până la Forest Library să…colorăm.

Ultima zi de festival le-a dat ceva bătăi de cap organizatorilor, dar şi participanţilor, când o furtună s-a abătut asupra Gorneştiului. De la corturi inundate până la unele care s-au decis să îşi ia zborul, vântul şi ploaia şi-au demonstrate forţele puţin după ora 15:00. Am avut însă noroc, iar vremea s-a îmbunătăţit spre lăsarea serii astfel încât festivalul a putut continuă fără incidente. Singurul care a avut de suferit a fost cinematograful în aer liber care a fost închis din cauza unui copac prăbuşit. Din fericire nu se afla nimeni în jur, iar cei pasionaţi de film s-au mutat pe Awake Your Mind Platform unde au vizionat ultimele filme din cadrul Awake, “(M)ucenicul” şi “Câinii”. La scene s-au adunat festivalieri echipaţi cu pelerine de ploaie şi cizme, gata să danseze pe muzică celor de la Coma, Kiscsillag şi Şuie Paparude. Puţin înainte de ora 23:00, publicul s-a concentrat în jurul scenei principale unde urmă să îşi facă apariţia unul dintre cei mai aşteptaţi artişti: Tom Odell. Englezul a cântat cu pasiune, atât vocal cât şi la pian şi a surprins plăcut publicul care nu s-a desprins de scenă decât când acesta s-a retras în culise. Petrecerea s-a mutat pe River Stage unde a fost întreţinută de nimeni altul decât Axel Thesleff, care a înnebunit publicul cu binecunoscuta piesă Bad Karma. Cu toate că vremea s-a răcit şi au început să reapară câţiva stropi de ploaie, nu ne-am lăsat duşi de pe domeniul Teleki şi am profitat la maxim de ultimele minute ale primei ediţii Awake Festival, până când oboseală şi primele raze de soare ne-au făcut să ne luăm încet încet rămas bun de la domeniul Teleki.

Recomandăm Awake Festival – Garden of Music and Arts pentru că, aşa cum îi spune şi numele, e mai mult decât un simplu festival de muzică, e şi un festival al artei, al naturii şi al bunei dispoziţii. Iar după 3 zile de ne-somn, mulţumiţi şi impresionaţi de prima ediţie a festivalului, ne-am pus cu toţii în pat să visam la Awake 2018.

Material realizat de Roxala Liana Halați

Galerie foto CityNapoca aici.

 

Lasă un răspuns