Călătorii gastronomice și culturale @ Cora Cluj-Napoca

0
291

Asociaţia „Alegria” anunţă următorul atelier „Cartea din valiză”, din cadrul proiectului educativ social „Călătorii gastronomice şi culturale”. Suedia este ţara în care ne vom opri.

Proiectul este realizat în colaborare cu: Hipermarketul Cora şi Asociaţia „Părinte în Floreşti”.

Obiectivele generale ale proiectului sunt:

  • Obiectiv educativ: dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi raportare multiculturală prin activităţi de familiarizare cu specificul cultural al ţărilor si de dezvoltare a competenţelor lectoriale: Micul turist şi Cartea din valiză
  • Obiectiv social: familiarizarea grupului ţintă participant şi a clienţilor hipermarketului Cora cu elementele de gastronomie specifice ţărilor alese pentru „călătorie” prin ateliere de degustare de produse culinare specifice: Călătorie gastronomică în..

Atelierul „Cartea din valiză” va începe vineri, 12 mai, de la ora 18, în magazinul Cora, la raionul Cultură şi se va desfăşura în prezenţa elevilor Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Şincai” din Floreşti. „Pipi Şoseţica” de Astrid Lindgren este cartea pe care o recomandăm. Copiii îi vor întruchipa şi prezenta pe regina Silvia a Suediei, ABBA, pe Alfred Nobel. Troli şi vikingi, câteva jocuri lingvistice susţinute de vorbitori de limbă suedeză şi multă voie bună sunt  câteva dintre ingredientele acestui atelier.

 

Lasă un răspuns