BattleLab Robotica 2017 @BEST Cluj Napoca

0
494

Pasiune, perseverență, voință și sute ore de muncă. Într-un cuvânt, BattleLab!
Sâmbătă, 6 Mai, una din sălile Universității Tehnice din Cluj Napoca s-a transformat într-un adevărat ring de Sumo. Deși te-ai aștepta ca la un astfel de eveniment să întâlnești luptatori uriași, de această dată protagoniștii au fost roboți care, la prima vedere, păreau niște cutii inofensive de metal, cu roți, pline de circuite și cu un design înfricoșător. Ajunsă la cea de-a șaptea ediție, competiția a reușit să adune competitori din 3 țări: România, Polonia și Turcia.
Prima etapă a competiției a fost cea la nivel local, unde învingători au fost: Anvil (locul I), Bro (locul II), Trinity (locul III), iar în cea de-a doua fază – cea internațională – câștigători au fost: Cheetah (locul I), Wolf (locul II), Shreddinger (locul III). Deși roboții nu și-au manisfestat entuziasmul pentru victoriile obținute, cei care i-au construit, împreuna cu publicul, i-au încurajat și aclamat în fiecare luptă. Chiar și roboții au fanii lor.
Câștigătorii fazei internaționale vor participa la campionatul de Sumo între roboți din Japonia.
A fost o competiție plină de suspans, în care s-a văzut creativitatea, răbdarea, ingeniozitatea și efortul depus de cei care și-au constuit roboți care să intre în luptă.
Ca de fiecare dată, evenimentul a adunat mulți curioși, dornici să  vadă spectacolul făcut de micii monștrii construiți pentru victorie.
Participanții au întrecut orice așteptări, fapt pentru care merită aprecierea noastră.
Organizatorii, BEST Cluj Napoca, partenerii și sponsorii evenimentului au făcut o treabă extraordinară, pentru care merită felicitări.

Așteptăm să vedem ce surprize ne va pregăti ce-a de-a 8-a ediție BattleLab Robotica! Până atunci, ținem pumnii echipelor calificate în faza finala a competiției.

 

 

Lasă un răspuns