INTERVIU Concurentele Miss Basarabia 2017: „Suntem un fel de români, dar hipsteri, plus ceva rus amestecat”

0
3170

Cursa pentru titlul de Miss Basarbia 2017 a ajuns la ultima sută de metri, așa că am mers și am luat pulsul participantelor într-o seară obișnuită de repetiții.

Mai sunt doar câteva zile până la concurs. Care este sentimentul cel mai puternic pe care îl trăiți zilele acestea?
Cătălina: Cred că abia acum începe stresul, încep să nu mai mănânc nimic, e… greu.
Lena: Sincer, abia aștept. De fapt e o dualitate de sentimente. Mi-e frică, fac pe mine de frică, dar abia aștept, pentru că am muncit foarte mult. Chiar dacă acum ați văzut că repetițiile nu sunt perfecte, am muncit mult. Și ne-am împrietenit atât de bine cu fetele. Am adunat atât de multă adrenalină încât abia aștept s-o dau acolo pe toată, să nu mai am loc în mine și să încep altceva.
Zina: Sincer, aș vrea să se termine repede totul, pentru că sunt foarte epuizată. Uneori repetițiile durează mult și e greu, dar e o experiență foarte plăcută și probabil îmi va părea rău că se termină.
Corina: Am puține emoții, nu sunt foarte emoționată.
Valeria: La momentul actual, sentimentul cel mai puternic ar fi frica, din motiv că nu am terminat încă proba de talent și sunt o fire nesigură în domeniul dat. Nu pot dansa, nu pot cânta și urmează să fac ceva mai ingenios.
Nicoleta: Tot mai multe emoții pozitive. Cel mai puternic sentiment? E un amalgam de emoții în mine: fericire, încredere, teama că nu o să-mi iasă așa cum mi-am propus…

Ce vă motivează totuși ca să scăpați de emoții?
Cătălina: Mă motivează foarte mult fetele pentru că am devenit o familie în tot acest timp și când una dintre noi nu mai poate, celelalte sar în ajutor. De obicei, mă uit la colegele mele, mă uit în ochii lor și văd liniștea pe care o au ele. Ne liniștim una pe alta și ne spunem că… nu e așa de grav!
Lena: Facem repetiții destul de mult și știi, repetițiile sunt de obicei la sfârșitul zilei și parcă după repetiții nu mai există altceva. E ca și cum ar fi câmpul de bătălie la sfârșitul zilei, dar mă motivează fetele, sunt extraordinare, ne-am împrietenit așa de bine. Și mă motivează ideea, provocarea concursului. Cum am mai zis, mi-e frică, dar abia aștept.
Zina: Mă motivează faptul că îmi fac prieteni noi și petrec timpul oarecum mai frumos.
Corina: Îmi ocup mintea cu alte gânduri tot timpul, facultate, sport și nu reușesc să mă gândesc la emoții.
Valeria: Ce mă motivează? Probabil că dorința de a câștiga.
Nicoleta: Avem o echipă frumoasă în spate, echipa ce ne încurajează și ajută ori de câte ori le cerem ajutor sau îndrumare. Concurentele sunt fete bune și prietenoase. Conversăm jovial și facem haz de necaz, astfel mai scap de emoții.

Lăsând modestia la o parte, ce însușiri demne de Miss Basarabia 2017 credeți că aveți?
Cătălina: Lăsând modestia la o parte, cred că sunt responsabilă, cred că sunt frumoasă și prietenoasă.
Lena: Îmi place să muncesc foarte mult, sunt extrem de muncitoare. Altceva? Nu știu. Chiar sunt sfioasă când vine vorba să mă prezint pe mine. Cred că sunt cam atipică, pentru că sunt și mică, am și părul scurt și am o față destul de exotică.
Zina: Nu consider că am niște trăsături demne de miss, sunt foarte simplă.
Corina: Consider totuși că o câștigătoare ar trebui să fie și modestă, este și asta o calitate. Pe lângă, sunt feminină, elegantă, pasională.
Valeria: Nu sunt genul de persoană care să înceapă să se laude. Ca și toate fetele, sunt drăguță și probabil am anumite trăsături fine sau ceva mai diferite de restul. Sunt sinceră, emotivă, mărinimoasă, prietenoasă. Probabil asta. Plus, niciodată nu îmi place să vorbesc pe la spate sau ceva de genul, nu sunt contra participantelor, ci avem o prietenie între noi.
Nicoleta: Sunt sociabilă, dețin un soi de carismă ce mă ajută să transmit celor din jur încredere și, bineînțeles, sunt frumușică. Dar cel mai mult contează atitudinea, însușire pe care, dacă o deții, ești miss indiferent de rezultatul final al concursului. Eu îndrăznesc să cred că am atitudine și voi încerca să demonstrez această avuție vineri pe scenă.

Cum vă mențineți? Aveți un stil de viață sănătos?
Cătălina: În primul rând somnul, somnul de frumusețe, sport și.. să râd cât mai mult!
Lena: Nu am un stil de viață sănătos. Încerc să fac cât mai multă mișcare, dar nu pot să spun că sunt frumoasă, perfectă.. dimpotrivă, mi se pare că sunt exemplul perfect ca să arăt că acest concurs nu este imposibil. Am și eu celulită, am și eu burtică de care nu pot scăpa. Mi se pare că sunt exemplul perfect că nu trebuie să fii așa cum zic revistele, pentru că și fetele din reviste sunt imperfecte și sunt frumoase așa cum sunt.
Zina: Nu știu, nu pot să spun că mă mențin în vreun fel. Mănânc nu foarte sănătos și nici nu practic sportul pentru că am probleme de sănătate care nu-mi permit.
Corina: Chiar mă străduiesc să mănânc sănătos. Am făcut și niște cursuri de nutriție.
Valeria: M-am menținut până nu de mult jucând volei, fuga prin parc seara, o oră de fugă. În mare parte eu sunt o iubitoare de mâncat gras, McDonald’s e favoritul meu. Și ciocolată, ciocolată, ciocolată! Mulțumesc metabolismului transmis de la mama.
Nicoleta: Fac sport, mai precis alerg în fiecare seară. Am o frenezie pentru dulciuri.

Chiar dacă toate fetele au fost de acord cu faptul că este greu și că repetițiile le obosesc, au recunoscut că au parte și de momente foarte amuzante.
Cătălina: „Ne amuzăm mult, facem glume tot timpul și se mai enervează pe noi profele.”

Lena a acceptat provocarea și a dat puțin mai mult „din casă”: „Să știi că la sfârșit, după toate repetițiile, cam dansul popular a fost primul dans la care ni s-a permis să ne destindem mai mult. Înainte nu aveam sfârșitul dansului, iar noi ne-am gândit la sfârșitul nostru. Fiecare fată făcea o mișcare cu partea corpului care e mai frumoasă. De exemplu, Cătălina are un fund mare și frumos, ea făcea mișcarea cu fundul, eu am sânii mai proeminenți și făceam mișcarea aia de țigani. Valeria are părul super frumos, bogat și roșcat și făcea așa „metal head”. Zina e frumoasă, toată e frumoasă, dar ea făcea mișcarea cu mâinile și era ca un zombie dansant. Dacă ai vedea video cum noi facem toate așa, ai muri de râs. Și ne gândeam că poate uităm și chiar facem pe scenă chestia asta.”

Valeria a preferat să facă haz de necaz: „Amuzant? Faptul că m-am ciocnit cu o fată în dans, faptul că am căzut de mii de ori, faptul că mi-am făcut vânătăi de sus până jos de la dans? Mai mult am suferit pentru că proba e într-adevăr destul de dificilă pentru mine care nu dansez și nu sunt mare iubitoare de dans, fie el popular sau modern. Cam asta a fost amuzant, mai mult căderile mele pe jos, împreună cu partenerele. Sau faptul că eu am venit la repetiții cu 3 ore mai devreme decât trebuia, fiindcă am confundat ora și am stat și am băut ceai afară.”

În orice joc sau concurs, este vorba despre o rivalitate, pentru că există un singur titlu de câștigător la care aspiră fiecare participant. La Miss Basarabia însă, este vorba despre o familie. Fetele au fost de acord că toate au șanse egale în fața acestui premiu.

Cătălina și Zinaida, care sunt cele mai mici din concurs, nu au simțit niciodată că vârsta lor ar constitui un dezavantaj: „Niciodată n-am fost privite ca fiind cele mai mici, n-am fost date la o parte.” Nici faptul că Valeria activează în domeniul modellingului de 5 ani nu înseamnă un avantaj: „Modellingul cu care mă ocup eu îmi aduce doar o situație financiară bună, îmi aduce doar bani. Ăsta este însă un concurs unde trebuie să te prezinți în toate domeniile, e total diferit.”
Lena: „Pe tot parcursul antrenamentului, m-am împrietenit foarte tare cu fetele și m-am programat practic pe mine să mă aștept la orice. Oricine poate să fie miss, oricine merită dintre noi, chiar și cele care nu sunt aici, toate fetele din Moldova sunt atât de frumoase încât ar merita să fie Miss Basarabia. Desigur, am muncit foarte mult și am așteptări, ca fiecare dintre participante, dar sper că munca noastră să fie aplaudată și să fim prietene în continuare, și în timpul concursului și după. Nu vreau să existe rivalitate.”

Dacă acum sunt foarte implicate pentru ca acest eveniment să iasă cât mai bine, în mod normal au o viață obișnuită, cu activități specifice vârstei.

Cătălina face voluntariat și sport, Lena de asemenea își umple timpul fiind voluntar, iar dacă n-ar fi fost la repetiții, ar fi fost la organizarea unui eveniment la Centrul Cultural Rus. Zina se pregătește de bacalaureat, Corina în mod normal și-ar fi petrecut seara relaxându-se, privind un film, iar Valeria ar fi fost în mod obișnuit la lucru sau la facultate. În timpul liber, Nicoleta dansează, compune poezii, citește și face sport.

De ce să vină oamenii la Miss Basarabia 2017?
Cătălina: E un concurs de frumusețe unde poți să admiri niște fete frumoase, talentate, merită să promovăm frumusețea moldovencelor!
Lena: Într-adevăr, avem niște fete frumoase, dar și România are fete super frumoase, însă noi avem limbajul acesta interesant, rusificat și educația noastră din urma sistemului sovietic, care ne-a influențat atât de mult. Suntem un fel de hipsteri. Deci un fel de români, dar hipsteri, plus ceva rus amestecat. Suntem niște corcituri, să zic așa. Aș spune „Vino să ne vezi pe noi, că noi nu suntem ceva obișnuit”.
Zina: Basarabenii sunt oameni faini! Dacă vin, pot să lege prietenii, o să aibă o experiență super și chiar îi aștept.
Corina: Cred că mai ales cei din România știu că basarabencele sunt fete frumoase și talentate. Pentru asta cred că ar veni.
Valeria: Aș propune să vină deoarece este într-adevăr un show, pentru a se distra, a zâmbi, a-și face cunoștințe noi, a petrece pur și simplu o seară fermecătoare alături de noi.
Nicoleta: E un eveniment caritabil, deci pe lângă multă distracție, voie bună și urmărirea unui concurs unde participantele sunt 6 basarabence frumoase, cei care vor veni la Miss Basarabia vor face o faptă bună. Vor fi multe surprize, iar eu personal voi da tot ce am mai bun din mine.

Le mulțumim fetelor că au acceptat să stea de vorbă cu noi și vom merge să le aplaudăm și să le susținem la Club NOA, pe 5 mai. Vino și tu!

Cătălina Armăsaru, 17 ani — elevă la liceul bilingv francez din Cluj-Napoca.
Lena Chilari, 21 de ani — studentă la UBB, Facultatea de Litere, Literatură Comparată.
Zinaida Grîu, 18 ani — elevă la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Cluj-Napoca.
Corina Stoian: 19 ani — studentă la UBB, Facultatea de Educație Fizică și Sport, specializarea kinetoterapie.
Valeria Bragarenco, 20 de ani — studentă la UBB, Facultatea de Științe Politice Administrative și ale Comunicarii, specializarea Jurnalism.
Nicoleta Moga, 22 de ani — studentă la UBB, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, specializarea Științe politice.

Foto repetiții

Redactor: Ștefania-Alina Traistă

 

Lasă un răspuns