Ce pasiune? Dansurile grecești

  0
  269

  Bună, dragilor..unii dintre noi am cam lipsit zilele astea, dorul de acasă a fost mare, așa că, eu m-am deconectat de orice sursă ca să profit de liniștea acestor zile petrecute cu cei dragi, aici la Piatra-Neamț. Da, zic ,,aici’’ pentru că încă sunt în orășelul meu drag înconjurat de păduri și pace.

  Cum mediul e potrivit pentru a scrie, am zis că este cazul să mă pun din nou în fața laptopului și să-mi fac ordine în ganduri, poate, poate va ieși ceva frumos! Se vorbește de pasiuni..una dintre ele e DANSUL, oh, daaa, ce vremuri..Nu am cum să uit acea perioadă încărcată și obositoare, DAR atât de plină de realizări. Am practicat dansuri grecești și chiar obișnuiam să spun ,,inimă de român, suflet de grec’’. Am fost dintotdeauna fascinată de Grecia, de țară și de cultura ei. Când eram mică și-mi făceam lista cu dorințe, totul urma după Grecia. Uite că viața asta mi-a dat șansa să vizitez o parte din țara elenă și cu atât mai mult, să practic dansurile pentru care grecii sunt asa renumiți. Da, încă mai simt cum sângele mi-o ia la goană când aud melodii grecești. Trăiam muzica grecească la maximum, nici o zi fără ,,grecii mei’’ îmi ziceam, sincer, nu știam cum să stau mai mult în sala de repetiții…eram tare mândră că sunt îmbrăcată în costumele tradiționale grecești. Ne pregăteam ore în șir, nu exista mediocritate, trebuiea doar profesionalism, iar când vreun festival se apropia, dorința pentru dans era și mai mare. Am legat prietenii, am rupt prietenii, toate acestea fiind necesare pentru creșterea noastră. Acum, dacă privesc în urmă realizez cât de repede au trecut anii, dar ce-am facut din suflet nu s-a uitat, în continuare se simte. Lipsa de timp nu mi-a mai permis să merg la toate repetițiile, examenele de la finalul clasei a opta băteau la ușă și am decis că mai indicat ar fi să renunț o perioadă la dans, acea perioadă s-a prelungit, fapt ce-a dus la sfârșitul carierei mele de dansator.

  Am rămas cu amintirile, oricum cu ele rămânem toți în final. Dragostea pentru portul tradițional grecesc este de neclintit, nuanțele frumos armonizate îmi bucură de fiecare dată privirea și sunt mândră că am avut ocazia să cunosc instructori greci, să descopăr o părticică din această țară și să fiu alături de oameni ca cei din ansamblu. Pasiunea e totul, trebuie doar s-o cultivi!

   

  Lasă un răspuns