Lansare de carte fără inhibiții @ Cafe Bulgakov

0
807

Festivalul Cultural “Basarabia” a ajuns la ziua cu numărul cinci, zi care a fost marcată de o lansare de carte mai aparte.

Dacă până acum credeai că lansările de carte sunt niște evenimente formale care au loc în biblioteci, GIB (Grupul de Inițiativă Basarabeană) împreună cu niște reprezentanți ai Teatrului “Geneza Art” din Chișinău au hotărât că cel mai potrivit loc pentru ca un autor să se apropie de cititorii lui ar fi o cafenea primitoare. În consecință, în seara de 28 martie, de la ora 19:00, ne-am adunat „o mână de șoricei de bibliotecă”, la Cafe Bulgakov, pentru a-l primi pe Vitali Cipileaga și al său roman “În umbra pașilor tăi”.

Vitali Cipileaga – cel mai citit blogger din Republica Moldova – are 25 de ani, este tatăl a două fetițe, iar prima lui carte a fost “De vorbă cu Emma”, care a apărut în 2015. În 2017 autorul își lansează cea de a doua carte – și totodată primul său roman: “În umbra pașilor tăi”, la editura BESTSELLER din Chișinău. Romanul în discuție a fost lansat anterior la București și Brașov, fiind în momentul curent în top 10 cele mai bune romane din România.

Am avut plăcerea de a o avea în această seară în calitate de moderator pe Daniela Burlaca, actriță la Teatrul “Geneza Art”, care, împreună cu Nicu Țurcanu, ne-au interpretat într-un mod artistic și deosebit, pasaje din romanul lui Vitali Cipileaga.

La acest eveniment a fost prezent chiar și fondatorul editurii BESTSELLER, Ion Bargan, care și-a exprimat bucuria de a se afla în Cluj-Napoca cu ocazia acestei lansări.

A urmat apoi discursul mult așteptat al autorului, care le-a mulțumit voluntarilor GIB pentru acest eveniment și pentru căldura cu care a fost primit. Vitali Cipileaga se simte “un om fericit și împlinit” și ne-a mărturisit că romanul “În umbra pașilor tăi” a apărut într-un moment important al vieții lui, că totul a fost rodul unei povești a unui bărbat, poveste care “l-a impactat”. E vorba despre povestea depresiei unui bărbat, iar romanul în discuție asta abordează: povestea unui bărbat care cade în depresie în urma unei pierderi considerabile din viața lui. “Este un roman care vrea să transmită un mesaj trist, dar adevărat, să transmită un sentiment trăit de mulți dintre bărbații din viața noastră. Empatizez cu personajul principal, Theodor, iar aceasta este o carte pe care mi-am dăruit-o înainte mie, iar apoi vouă” – ne mărturisește autorul.

“În umbra pașilor tăi” nu se vrea a fi un roman siropos, ci unul plin cu emoții puternice cu care să putem empatiza, însoțit de un îndemn sincer și plin de căldură al autorului: “Fiți fericiți!”.

Seara s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și una de autografe. Atmosfera a fost una plăcută, caldă, însoțită de râsete și bună dispoziție. A fost o lansare de carte nonformală, unde am stat cu toții de vorbă cu tine, dragule om.

 

Lasă un răspuns