Prima zi de Pro Invent – ediția XV @ Complexul UTCN

0
582

“Pro Invent”, Salonul Internaţional al Cercetãrii, Inovãrii şi Inventicii de la Cluj-Napoca, înregistrat ca marcã la O.S.I.M., titular Universitatea Tehnicã din Cluj-Napoca, având certificatul cu numãrul 100.000, are loc în perioada 22-24 martie în Complexul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, B-dul Muncii nr. 103-105.

Ediția 2017 Pro Invent este cea cu numărul XV și a crescut foarte mult în ultimii ani. Dacă la prima ediție a evenimentului au fost 5-6 participanți, ediția de anul trecut a numărat 50 de entități cu 300 de invenții. Anul 2017 nu s-a lăsat mai prejos, adunând un număr de 70 de participanți cu peste 370 de invenții înscrise în jurizare. Universități, insitute de cercetare, centre de cercetare, firme, persoane fizice din țară și din străinătate se adună la acest salon cu scopul de a se întâlni cu potențiali utilizatori, pentru ca munca lor să nu rămână doar la faza de concept sau proiect.

Mirela Boțan, PR Universitatea Tehnică, ne-a declarat că prima zi de Pro Invent  a satisfăcut și chiar și întrecut așteptările organizatorilor. Festivitatea de deschidere a fost una reușită, au participat atât reprezentanți de seamă ai universităților clujene, cât și reprezentanți ai autorităților locale. Evenimentul a atras atenția presei locale și a partenerilor media, compania de transport public a sprijinit diseminarea informației în rândul publicului. Au avut loc și demonstrații ale creativității studenților (robotică). Participanții la acest eveniment au purtat discuții cu reprezentanții standurilor din diferite domenii. A fost pregătită și o tombolă surpriză pentru vizitatori care își va afla câștigătorii vineri, în cadrul festivității de premiere. Se dorește ca edițiile viitoare să fie tot mai bune, iar deja există planuri pentru schimbarea locației evenimentului pentru a putea primi toate entitățile care vor dori să participe. S-au organizat și lansări de carte -Dicționar al inventatorilor români contemporani vol. V, coordonator Stanciu Emi Constantin, Editura Risoprint, Cluj-Napoca, 2017; Furtuna ideilor și calmul soluțiilor – antologii de brevete, Autor: Prof. Dr. Inf. Constantin Marin Antohi. Prima zi s-a încheiat cu succes, cu o cină festivă care a avut loc la Grand Hotel Napoca.

Pe viitor, se propune o promovare mai mare, chiar și internațional, pentru ca Pro Invent să devină un eveniment al orașului Cluj-Napoca. El este deja un eveniment al Comunității Academice, însă se dorește ca Pro Invent să devină un eveniment reprezentativ al orașului.

Galerie foto: PRO INVENT

 

Lasă un răspuns