Maraton „Trainspotting” @Cinema Victoria

0
462

Cinemateca TIFF propune un nou maraton de 2 filme, Trainspotting, joi, 23 februarie, ora 20:00, la Cinema Victoria. Biletele pot fi cumpărate în avans de la casieria Cinema Victoria.

Trainspotting (1996)

Regia: Danny Boyle

Cu: Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller, Kevin McKidd, Robert Carlyle, Kelly Macdonald

O adaptare a romanului cu același titlu scris de Irvine Welsh. Mark Renton și prietenii lui, Spud, Sick Boy, Tommy și Begbie, trăiesc într-un cartier din Edinburgh și sunt dependenți de heroină. Revolta lor împotriva valorilor de bază ale societății este auto-distructivă. Dar ei se bucură de ea, fără a realiza că sfârșitul este inevitabil.

*10 minute pauză între filme

T2: Trainspotting (2017)

Unul dintre cele mai așteptate sequel-uri din ultimii ani, T2: Trainspotting reunește o parte din distribuția originală, sub regia aceluiași cineast, Danny Boyle, și după un scenariu scris tot de John Hodge.

20 de ani mai târziu, Mark Renton (Ewan McGregor) se întoarce în Scoția să-și revadă prietenii, pe Daniel „Spud” Murphy (Ewen Bremner) și Simon „Sick Boy” Williamson (Jonny Lee Miller). Încearcă însă din răsputeri să-l evite pe psihoticul Francis „Franco” Begbie (Robert Carlyle), care tocmai a ieșit din închisoare.

 

Lasă un răspuns