Crosul lui Moș Crăciun

0
742

Dacă e weekend, atunci e cros,iar dacă Moș Crăciun își face încălzirea pe la târguri, atunci e Crosul lui Moș Crăciun.

Chiar dacă frigul și-a spus cuvântul, ziua de 16 decembrie 2016 rămâne memorabilă pentru niște suflete talentate și frumoase cărora Moșul le-a adus bucuria de a putea merge în continuare la școală.

Proiectul Crosul lui Moș Crăciun, aflat deja la a doua ediție, a fost fondat de Organizația Inceptis Movens(Proiecte în Mișcare) constituită anul tecut în octombrie. Mihaela Torje, consilier juridic și membră a organizației:” Principalul nostru scop este să găsim o modalitate prin care să contribuim la o lume mai bună, iar proiectele noastre sunt în principal legate de sport și mișcare . Ediția de anul trecut a fost un adevărat succes și cu ajutorul celor 400 de alergători am reușit să ajutăm 40 de copii din cadrul Uniunii Creștine România “.

Ediția din anul acesta a fost în colaborare cu Fundația World Vision care aveau deja proiectul ”Vreau în clasa a IX-a” , proiect prin care oferă burse pentru 57 de  tineri talentați și cu rezultate meritorii la școală, din comunitățile rurale clujene  dar care nu au posibilitatea să își continue studiile liceale. Bursele lunare de care beneficiază îi ajută să își acopere cheltuielile legate de internet, masă, rechizite, transport, îmbrăcăminte și încălțăminte.

La ediția din acest an numărul alergătorilor a fost cu mult peste cel  de la prima ediție, iar printre participanți au fost persoane de toate vârstele, iubitori ai sportului și nu numai .

În deschidere am avut plăcerea să ascultăm câteva colinde cântate de câțiva dintre tinerii care vor beneficia de aceste burse, să sorbim un ceai cald pentru curaj și o mică încălzire înainte de a intra în competiție.

Crosul a avut un traseu de trei km care a început de pe strada Eroilor, a continuat prin Piața Avram Iancu, strada Baba Novac, Kogălniceanu, Universității, I.C. Brătianu și din nou Baba Novac și Eroilor. Au fost premiate atât primele trei locuri la fete  cât și primele trei locuri la băieți, iar câștigătorii au fost: 

Locul I : Zudor Iulia -8, 43 min,  respectiv, Bălan Nicolae -7,28 min

Locul II: Musca Adriana -9,10 min, respectiv, Hanganut Cristian -7,29 min

Locul III: Moldovan Alina -9,20 min, respectiv, Crainic Andrei -7,31 min

Întrebată care ar fi mesajul pe care dorește să îl transmită publicului în vederea organizării și edițiilor următoare, Mihaela Torje ne-a spus: “Aș vrea să reușim să îi facem pe oameni să înțeleagă că prin orice mijloc reușesc să facă mișcare, de toate felurile. Este cea mai mare contribuție pe care o pot aduce vieții lor. Și de asemenea, să nu rămână indiferenți, deoarece printr-un gest, printr-un zâmbet și o faptă bună pot contribuii cu toții la o lume mai bună”.

Mulțumim tuturor participanților, sponsorilor care ne-au sprijinit în realizarea acestui eveniment : Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, SteelCase, Farmec SA; și nu în ultimul rând partenerilor noștri: T GYM,  MAGIC STAR,  MULTIPOWER, RUNNERS CLUB, PREMIEREM, KIDEAS, Dey Security Divizia Medicala SRL și I LIKE CLUJ.

 Iar toți cei care sunteți în același asentiment cu Mihaela vă așteptăm și la edițiile următoare.

 

Redactor: Lavinia Manuela Mătieș

Fotograf: Gladia Bunta

 

Lasă un răspuns