Cum sunt premiați olimpicii din România în 2016

  0
  1208

  Suntem în anul 2016, au trecut aproape 27 de ani de la revoluția din decembrie ’89.

  Douăzeci și șapte de ani și propaganda există din nefericire și în ziua de astăzi. Mă refer cumva la morți care votează, la pachete de făină și zahăr, la sticle de ulei…

  …sau la o propagandă mai subtilă? Nu că cele menționate mai sus ar fi ceva nou în România secolului 21.

  Astă vară a avut loc sesiunea națională de lucrări științifice disciplina istorie, la Galați. Județul Neamț a obținut două locuri pe podium, locul I și locul III iar între cei doi nemțeni s-a intercalat un elev prahovean.

  Ei bine, ne-am gândi, poate eronat, că pentru rezultatele de excepție obținute ar fi premii destul de interesante, pentru a motiva și în anii următori candidații.

  Anul acesta premianții au avut o surpriză, un premiu marcant, de neuitat, de pus în ramă:

  15439756_209321676184604_9183019580112490696_n

  Un pix în culorile partidului! Ce onoare mai mare am putea primi oare de la statul Român (sau mai degrabă partidul responsabil de concurs) decât un pix roșu cu trei trandafiri și o cutie de praline de folosit pe post de mobilier?
  Cât timp mai lăsăm generația trecută să aleagă viitorul nostru? Cred că este timpul să vedem situația așa cum este, să nu mai acceptăm astfel de „surprize”, să nu mai înghițim propaganda lor, și mai ales să nu trăim cu impresia că România este altceva decât ceea ce este cu adevărat.

  Nu uitați că trandafirii au și spini! Aveți grijă să nu vă răniți!

  T.V.

   

  Lasă un răspuns