Săptămâna Bobocului din UBB

0
830

 

Ziua de 10 octombrie 2016 a fost una specială pentru toți studenții boboci și nu numai. În această seară a început oficial, pe ritmuri muzicale, Săptămâna Bobocului, proiect implementat de Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB). Startul s-a dat la ora 19:00, prin Seara de chitară la Teatrul de vară din Campusul Hașdeu. Atât tinerii talentați, cât și cei curioși s-au adunat înarmați cu voie bună să descopere atmosfera care se creează în cadrul familiei numeroase a UBB, în fiecare an. Cu toate că temperaturile de afară au atins chiar 0 grade, acordurile calde ale chitarelor au continuat să răsune în complexul studențesc.
Voluntarii OSUBB au servit ceaiuri calde tuturor persoanelor prezente, iar cu prilejul deschiderii acestei seri, cei din organizație și-au manifestat dorința de a recruta noi persoane, dornice de provocări, care vor să își depășească propriile limite. Sloganul companiei este „Take the game to a whole new level! #LevelUp”, îndemnul celor de la OSUBB fiind evident exprimat.
Cu cât au trecut minutele, deja frigul nu s-a mai simțit, cei din OSUBB au avut grijă ca acest lucru să se întâmple. Ne-au transmis voioșia și o parte din nebunia caracteristică oricărui student. Ne-au făcut să ne manifestăm pentru câteva clipe talentul bine ascuns de a cânta (am avut oportunitatea de a asculta câteva voci cu adevărat talentate, sperăm să le auzim cât de curând posibil pe holurile căminelor), știm cu toții că suntem niște cântăcioși.
Săptămâna a continuat cu o seară de valorificare a cunoștințelor din diverse domenii, Quiz Night, eveniment organizat în localul Q Caffe. Întrebările serioase au alternat cu cele amuzante, răspunsurile fiind pe măsură. Indiferent dacă au luat totul în joacă sau că au fost mai bine pregătite, toate echipele au primit premii de participare, constând în vouchere de gratuitate la World Class, iar cele trei echipe câștigătoare au fost răsplătite în plus cu vouchere în diverse localuri.
Cu toate că locurile pentru Treasure Hunt au fost epuizate rapid și studenții erau dornici de aventură, evenimentul de miercuri a fost compromis de vremea nefavorabilă. Acest lucru nu a fost însă o piedică pentru buna desfășurare a următoarelor activități ce s-au dovedit a fi un real succes.
Seara de joi a implicat, din nou, un eveniment muzical, de data aceasta folkul fiind înlocuit cu rock. Concertul Sonatic- SUNTem o VOCE (în cadrul campaniei ANSOR VIS) a fost o surpriză pentru toată lumea, căci aceasta nu a apărut inițial în program. „Campania Viitorul Implică Studenții (V. I. S.) reprezintă un demers al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) prin care ne dorim responsabilizarea atitudinii clasei politice din România față de educație, precum și mobilizarea studenților din România pentru a se implica activ din punct de vedere civic.”, spun reprezentanții asociației. ANOSR a formulat 15 obiective ale studenților pentru un sistem de învățământ superior performant și de calitate, însă mai multe detalii despre acestea puteți afla accesând linkul.
După un concert plin de energie, studenții au avut ocazia să petreacă o seară liniștită la Cantina Hașdeu, unde a fost proiectat filmul Nerve, apărut de curând în cinematografe și fiind foarte popular în rândul tinerilor. Studenții care l-au văzut în cadrul evenimentului au afirmat că nu se așteptau să le placă atât de mult, dar au fost ținuți în suspans pe toată durata filmului. Nerve este un nou cyber thriller despre un joc online de adevăr sau provocare, dar fără partea cu adevăr. Acesta îi are în rolurile principale pe Emma Roberts și Dave Franco, iar filmul mai poate fi urmărit încă în cinematografe.
S-a întâmplat cu Workshopul de tatuaje cu henna, atelier organizat cu ajutorul celor de la Incubator 107 Cluj. Descrisă de participanți ca fiind o seară complexă, cu muzică bună și socializare, vinerea dedicată tatuajelor cu Henna a impresionat prin faptul că participanților le-a fost oferită libertatea de a-și face singuri tatuaje. Dorințele participanților au fost îndeplinite fie că au dorit un tatuaj mai mare sau mai mic, unul clasic, sau un desen personalizat.

Pentru a putea îmbunătăți proiectele care se vor desfășura în viitor, cei de la OSUBB au realizat un formular de feedback, pe care vă îndeamnă să-l completați.
Săptămâna bobocului inițiată de Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB), a fost locul potrivit pentru socializare și o oportunitate pentru boboci să iasă din cămine și să înceapă anul universitar într-un ton plin de energie. Mulțumim, OSUBB pentru o săptămână faină cu oameni faini!

Redactori: Magda Andronache, Ștefania-Alina Traistă

 

Lasă un răspuns