Rock în Campus cu SONATIC, în cadrul Campaniei VIS

0
375

În seara de 13 octombrie, oricine trecea prin Campusul Hașdeu putea auzi o rockăreală live care răsuna din Teatrul de Vară. În cadrul Campaniei VIS (Viitorul Implică Studenții), derulată de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, trupa Sonatic s-a plimbat prin toată țara, amplasându-și scena în cele mai studențești locații. Concertul din Cluj a fost facilitat de Organizația Studenților din Universitatea Babeș Bolyai (OSUBB), Organizația Studenților Farmaciști (OSF), Societatea Studenților Europeniști (SSE), Asociația Studenților de la Business (ASB) și Organizația Studenților din Universitatea Tehnica (OSUT).

Formaţia Sonatic, care are un stil aparte față de ceea ce auzim în fiecare zi, „folk fumat”, așa cum ar spune timișorenii, a fost o surpriză pentru toată lumea datorită faptului că aceasta nu apăruse inițial în program. Formația timișoreană sprijină schimbarea cu ajutorul studenților deoarece ei sunt viitorul nostru, ei ne reprezintă.  Ei  chiar au un cuvânt de spus, unul cu adevărat important pentru societatea actuală condusă de propriile interese. Acest lucru îl susține și solistul formației care a declarat: „Personal, consider că pe măsură ce trec anii, avem tendinţa de blazare, de acceptare, iar dacă se vrea o schimbare, studenţii trebuie să îşi dorească să aibă un cuvânt de spus. Prin aceste concerte şi prin mesajul pieselor noastre, alegând să fim acolo, în mijlocul lor, dorim să îi conştientizăm de acest rol“.

Campania Viitorul Implică Studenții (V. I. S.) reprezintă un demers al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) este prima și cea mai importantă federație studențească, non-guvernamentală și non-partizană.  Încă de la înființarea sa, ANOSR a reunit cele mai multe organizații studențești cu tradiție, înființate imediat după revoluție, împreună constituind o echipă bazată pe principii și profesionalism. Această reprezentativitate ne este recunoscută și susținută de organizații importante din societatea civilă, mass-media, de comunitatea academică și importanți actori centrali precum Ministerul Educației Naționale. Unul dintre obiectivele principale este formarea de lideri la nivel național și promovarea acestora în societatea românească. „Prin Campania inițiată ne dorim responsabilizarea atitudinii clasei politice din România față de educație, precum și mobilizarea studenților din România pentru a se implica activ din punct de vedere civic.”, spun reprezentanții asociației. ANOSR a formulat 15 obiective ale studenților pentru un sistem de învățământ superior performant și de calitate. Cele 15 obiective se pot găsi aici.

Datorită Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), există speranța că acest VIS poate deveni realitate, că atitudinea clasei politice din România față de educație se poate responsabiliza. Viitorul implică studenți, iar soarta lor se decide acum!

 

Redactori: Magda Andronache, Ștefania-Alina Traistă

 

Lasă un răspuns