Ești acuzat de fraudă pentru ® sau TM?

0
535

Ai știut vreodată ce înseamnă ®/ TM şi cum să le folosești corect?

Aceste date ne-au fost oferite de: Anda Vlad – Cabinet de Proprietate Industrială
Web:http://www.consilier-marca.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/ProtectingYourTrademark/?fref=ts

Cu siguranţă v-aţi întrebat măcar o singură dată care este semnificaţia şi la ce ajută aceste semne ®/ TM lângă anumite logo-uri.

Echipa CityNapoca împreuna cu Anda Vlad – Cabinet de Proprietate Industrială vă prezintă într-un scurt articol aceste două simboluri pe înţelesul tuturor pentru a vă fi mai uşor să distingeți situaţia mărcii care are lângă ea un astfel de semn.

Anumite întreprinderi mici nu ştiu ce simbol să folosească atunci când vor să îşi publice reprezentarea grafică a afacerii lor, ® sau TM, deşi ambele simboluri au semnificaţii diferite.

Simbolul ® (care înseamnă registered) ne arată că o marcă este înregistrată, acest lucru însemnând că proprietarul acesteia, persoană fizică sau persoană juridică, deţine drepturi exclusive asupra acesteia în ţară sau în comunitatea în care aceasta a fost înregistrată. Folosirea acestui simbol fără că acesta să aibă legătură cu o marcă înregistrată, poate atrage consecinţe nefaste pentru autor precum acuzarea de fraudă sau inducerea în eroare a publicului cu privire la serviciile/produsele reprezentate de acea marcă.

Simbolul TM reprezintă o marcă neînregistrată, încă. Deşi nu sunteţi obligaţi să folosiţi TM lângă marca dumneavoastră, ar fi o idee bună să vă folosiţi de această prerogativă, semnalând, astfel, intenţia dumneavoastră de a vă înregistra marca şi de a dobândi toate drepturile asupra produselor/serviciilor pe care această le promovează. Simbolul poate fi amplasat oriunde în zona logo-ului. Chiar şi aşa, cel mai recomandat şi profesionist este amplasarea acestuia în dreapta-sus a logo-ului.

În concluzie, utilizaţi TM atunci când intenţionaţi să înregistraţi marca respectivă şi ® atunci când aveţi deja o marcă înregistrată.

CityNapoca: www.citynapoca.ro în parteneriat cu Anda Vlad – Cabinet de Proprietate Industrială: http://www.consilier-marca.ro/

 

Lasă un răspuns