Dreptul în lumea corectitudinii politice @ Facultatea de Drept

0
574

Corectitudinea politică” este o sintagmă ce începe să devină din ce în ce mai folosită în spaţiul public al României, dar oare la ce se referă mai exact?

Din informaţiile adunate, această expresie are la bază ideea că oamenii ar trebui să aibă o atenție sporită la modul în care se exprimă sau acționează, astfel încât să nu lezeze pe alții. Practic, are în vedere un mod de conduită care ar putea să ofenseze, să excludă sau să marginalizeze un anumit grup de oameni ce este dezavantajat social sau discriminat.

Preluată din limba engleză, unde o găsim ca „Political Correctness”, este o sintagmă utilizată pentru a descrie strategiile de înlocuire a expresiilor sau termenilor uzitați în limba curentă, dar care au un potențial ridicat de a jigni minorități etnice, rasiale, sexuale, religioase, de gen, persoanele cu handicap fizic sau psihic etc.

Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre corectitudinea politică şi despre evoluţia acestui fenomen, Consiliul Studenților Facultății de Drept a UniversitățiiBabeș-Bolyai” vă invită luni, 28 martie, în amfiteatrul Aurelian Ionașcu din incinta Facultății de Drept (str. Avram Iancu, nr. 11), ora 12:00, să dezbateți tema împreună cu Florentin Ţuca. Conferința va succeda evenimentul „Săptămâna Carierei” unde sunteți de asemenea încurajați să participați. Aici Florentin Țuca va prezenta societatea sa de avocatură și ce înseamnă meseria de avocat.

*Profitați de aceste oportunități!

Florentin Ţuca este unul dintre cei mai reputați avocaţi din România, fiind nominalizat cu numeroase distincții din partea unor enități prestigioase ca Chambers Europe, The Legal 500, IFLR 1000 ș.a. Este autorul cărţii „Gâlceava cu juristul din mine” şi invitatul nostru la această întâlnire. Ne va vorbi, printre altele, despre adaptarea dreptului la evoluţia societăţii în contextul recentei și și puternicei influenţe a fenomenului corectitudinii politice.

Vă așteptăm!

CityNapoca recomandă acest eveniment!

www.facebook.com/citynapoca

 

Lasă un răspuns