Echoes from the Past III @ Hard Club

0
414

Dragi prieteni, suntem onorați să vă anunțăm următoarea ediție Echoes from the Past III: „Prier”!

Ea va avea loc în data de 2 aprilie 2016, în Hard Club Cluj începând cu ora 21:00, ca de obicei, iar cei care vor deschide dezmățul sunt nimeni alții decât E-AN-NA, tânăra trupă de „Mioritic Metal” din Sibiu, votată pe locul doi in topul Best Newcomers al Metalhead Awards 2015 și care a făcut deja ravagii în rândul iubitorilor genului Folk Metal cu melodiile „Jiana” și „Tinca Popii”!

„Cu o precizie năucitoare, lumea în care s-a născut stirpea omenească se dezintegrează. Atât pe plan fizic, cât și spiritual. Aerul pe care îl respirăm nu mai e aer, pământul pe care călcăm nu mai e pământ, cuvintele pe care le rostim nu mai sunt cuvinte. Briza toxică îmbrățișează întregimea acestui univers, care nu mai are colțuri în care să se poată adăposti sufletele. Omenirea se închină unor bucăți de hârtie sau plastic, fără de care viața nu se mai poate manifesta. În fața atâtor valori nefaste, aduse la rang nepotrivit lor, nu toți și-au plecat capul. Noi am decis astfel: dacă lumea aceasta nu ne ajunge, atunci avem nevoie de alta. Așa a luat ființă E-AN-NA. Sau, cel puțin, așa am descoperit-o noi. E-AN-NA este o lume a noastră, în care am plecat din pricina sfârșitului pe care îl întrevedeam aici. Lumea în care suflarea e încă verde. În care păsările cântă neostenite și râurile nu au culori nefirești. O casă a cerului.” (Andrei „Solomonar” Oltean – E-an-na)

E-AN-NA este o trupă nouă din Sibiu/Timişoara, abordând genul folk metal/folkcore cu diferite influenţe din folclorul românesc (şi nu numai), jazz, etc . Cu doar două single-uri la activ până acum, au un succes considerabil, publicul solicitând constant apariţia lor la un prim set de concerte.
Formaţia a apărut în prima jumătate a lui 2014, când Andrei (voce, instrumente tradiţionale) şi Ovidiu (chitară) aveau ca proiect principal trupa Prohod. „Ne doream demult să înfiinţăm o trupă de folk metal, aşa că am început să lucrăm la idei. Cam în aceeași perioadă Ovidiu îi propune scurt lui Dragoș(bass) un parteneriat, acesta acceptând pe loc. Lucrurile s-au potrivit remarcabil. Cu Alex, celălalt chitarist, nu am avut nicio problemă, el fiindu-ne dinainte coleg (Prohod, WarChant), aşa că a fost nevoie de un minut ca să-l recrutăm. Următorul venit la bord a fost Paul, pe care l-am găsit întâmplător când căutam tobar pentru concertul de debut Prometheic. În ianuarie s-a alăturat şi Edwin (WarChant) la acordeon & backing vocals, întregind trupa.”

Materiale lansate:

Jiana – single 22.09.2015

Tinca Popii – single 24.12.2015

https://m.facebook.com/eanna.romania/

Bineînțeles, urmează afterparty păgân cu Drakon (Andrei Prian) și Morrigan (Laura Petresc), pe ritmuri când solemne, când voioase, de FOLK/ PAGAN/ CELTIC/ VIKING METAL, adică trupe ca Ensiferum, Brian Barr, Kalevala, Ruyan, Amon Amarth, FRAM, Wardruna, Arkona, Baradj, Dalriada și multe altele, proiecții, promoții și multă distracție, ca în sălile de ospăț ale Zeilor!

https://m.facebook.com/Echoes-from-the-Past-689527251095003/

BONUS:
– NOI CONCURSURI CU PREMII!
– MINI-TARG DE ARTICOLE FOLK/ PAGAN/ FANTASY!

Purtarea ținutelor de inspirație folk/pagan este încurajată!

Band support: 15 lei
Rezervări: 0264 – 439 359 .

English: ”Dear friends, we’re proud to announce the next Echoes from the Past event: „Prier”, which will take place on the 2nd of April, at Hard Club Cluj, as usual. The opening concert will be held by E-an-na, the young „Mioritic Metal” band from Sibiu, Transylvania, voted second in the Best Newcomers section of the Metalhead Awards 2015 and who already had a great deal of success among the Folk Metal fans, with their songs, „Jiana” and „Tinca Popii”!
Of course, the concert will be followed by a Pagan afterparty with Drakon (Andrei Prian) and Morrigan (Laura Petresc), contests, a small folk/pagan/fantasy handmade market and lots of merrymaking!”