Vara asta îți stă mai bine în Converse, în cei originali!

0
928

Converse – Original sau Fake?

Aceste date ne-au fost oferite de: Anda Vlad – Cabinet de Proprietate Industrială
Web:http://www.consilier-marca.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/ProtectingYourTrademark/?fref=ts

Pentru că tuturor ne plac tenişii Converse şi ţinem la autenticitatea produselor pe care le cumpărăm, am propus să vin în întâmpinarea voastră cu un scurt ghid de detectare a fake-urilor. Pe lângă înaltele standarde calitative care nu pot fi detectate la prima vedere, ci în timpul purtării, Converse îşi marchează produsele cu o serie de elemente distinctive, care să ne ajute să detectăm chiar şi pe loc o pereche de tenişi care încearcă să imite binecunoscutele modele atât de îndrăgite de toată lumea.

De unde să cumperi Converse originali?

Un prim indiciu care să te ferească de pistele greşite este site-ul de pe care alegi să îţi comanzi încălţăminte Converse. În afară de site-ul oficial al producătorului (converse.com), niciun alt site care conţine în link „converse” nu comercializează tenişi Converse originali. Această este o restricţie impusă prin contract de către Converse tuturor retailerilor oficiali. Astfel, furnizorii de încredere care comercializează Converse originali, nu au voie să deţină site-uri care să includă „converse” în denumire.

Cum să diferenţiezi tenişii Converse originali de cei fake?

1. Logo-ul All Star: O pereche de Converse originali vor avea întotdeauna logo-ul All Star brodat atât pe limbatenisilor, cât şi printat pe călcai. Peticul de pe limba tenisilor va fi cusut doar pe laterale. Multe modele fake sunt prevăzute cu un petic cusut pe toate cele patru lături. Acordaţi o deosebită atenţie fontului folosit şi clarităţii acestuia. Tenişii originali Converse păstrează identitatea brandului, astfel încât fontul şi dimensiunile acestuia vor fi întotdeauna aceleaşi. Modelele hi-top vor avea peticul ce ilustrează steaua All Star afişat pe lateralele interioare, în zona gleznei. Modelele clasice vor avea întotdeauna textul şi steaua în nuanţă Navy (albastru închis). Culoarea variază doar la modelele ce fac parte din ediţii limitate.
Untitled-horz

2. Preţul: Piața de fake-uri Converse este într-o continuă expansiune. Astfel, online-ul este împânzit cu oferte de preţ, uneori cu 50% mai mici decât cel al tenisilor originali. Preţul unei perechi de Converse originali poate fi un bun indicator al autenticităţii. Aşadar, binecunoscutele oferte de 100-150 RON trebuie analizate cu mare atenţie. Singurele oferte şi reduceri reale sunt cele de lichidări de stoc, practicate de retailerii autorizaţi.

3. Talpa interioară: Branţurile unei perechi de tenişi originali Converse vor fi întotdeauna marcate cu logo-ul Converse. Textul trebuie să fie clar, într-o nuanţă de albastru închis (Navy). Multe perechi de Converse fake vor avea logo-ul de pe talpă interioară negru. Acest detaliu este valabil pentru modele clasice de All Star. Ediţiile speciale şi limitate pot avea şi alte culori. Vopseaua folosită la printarea logo-ului este una durabilă şi calitativă, astfel încât nu se va decoloră sau estompa nici după o purtare îndelungată.
talpa-interioara

4. Eticheta: Orice pereche de tenişi Converse va avea o eticheta ataşată pe interiorul limbii, care furnizeaz informaţii despre ţară de provenienţă, materialele utilizate la confecţionarea tenisilor, mărimile în funcţie de gen şi regiune, precum şi codul producătorului.
talpa-exterioara

5.Talpă exterioară: În mod evident, şi talpă exterioară este marcată pe mijloc cu logo-ul Converse, vizibil în relief, sub care se află steaua All Star, urmată de mărimea respectivei perechi. Aceste detalii evidente sunt de cele mai multe ori preluate şi la modelele fake. Un detaliu minuscul de pe talpă tenisilor face diferenţa între un Converse fake şi unul original: un punct. Aşadar, tenişii originali Converse vor avea un punct în relief pe margine, spre exteriorul tălpii. Caută-l cu atenţie! Pe lângă detaliile vizibile, cauciucul folosit în confecţionarea tălpii se evidenţiază printr-o calitate superioară faţă de cea a tenisilor fake, care fac rabat de la durabilitate şi confort în timpul purtării.
DSC_81401     DSC_81431

Dacă ți-au fost folositoare aceste informații, susține cu un like pagina de facebook: https://www.facebook.com/ProtectingYourTrademark/?fref=ts

CityNapoca: www.facebook.com/citynapoca

Sursă: www.originals.ro

 

Lasă un răspuns