Gitana Winery @ Wine O’Clock

0
468

Așa cum v-am obișnuit în fiecare săptămână, joia e Wine O’Clock day!
Degustăm, de data această dată, 5 dintre „țigăncile” cele mai înflăcărate ale Cramei Gitana din Republica Moldova:

1. Mănăstirea Rohrbach – Riesling de Rhein Cru 2014

Riesling de Rorbach Cru a luat naştere din struguri recoltaţi târziu, la sfârşitul lunii noiembrie, de pe colina cu cea mai bună expoziţie solară dintr-un spaţiu cu o istorie impresionantă. Pe timpuri, din 1887 până în 1940, aici era amplasat un sat nemţesc cu denumirea Rorbah, unde se afla o mănăstire de monahi ce practicau arta vinului. În acest scop, ei au ales colina cu cea mai bună expoziţie solară şi au plantat viță-de-vie, clone autentice aduse din Germania, producând cel mai bun riesling pe pământul moldav, conform tradiţiilor seculare germane.
Gitana Winery a recuperat această viţă-de-vie antică, sădită de monahii din Rorbach, şi, din anul 2011, a replantat zona. Din strugurii acestei minunate viţe-de-vie a fost obţinut vinul Riesling de Rorbach CRU, un vin cu pondere.Chiar dacă strugurii au fost culeşi la sfârşitul lunii noiembrie, vinul este sec, fără zahăr rezidual.

2. Surori – Rose 2014

Strugurii sunt culeși manual, odată ajunși la maturitatea fenolică, fiind apoi selectați cu atenție pe mesele de sortare. Mustul fermentează 15-18 zile la temperatura de 12°C. O perioadă de 25 zile a stat pe depozit de drojdii fine, timp în care s-au efectuat două batonnage-uri.

3. La Petite Sophie – Alb 2013

Strugurii sunt recoltaţi manual şi sunt desciorchinați, după care este aplicată tehnica criomacerării, ce constă în menținerea mustului în contact cu boștina timp de 24 de ore, la o temperatură de 2°C. După limpezire mustul este supus unei fermentații alcoolice supravegheate, la o temperatură controlată de 12-14°C. Acest proces permite extragerea substanțelor aromatice din pielița strugurilor, oferind vinului o aromă tipică. Maturarea are loc în baricuri mici de 225l, timp de 4 luni.

4. Saperavi – Roșu 2012

Strugurii sunt recoltaţi manual, iar fermentaţia are loc timp de 20 de zile, în căzi mari de stejar. În timpul fermentării nu sunt folosite produse chimice, doar drojdii indigene. Aceste lucruri permit îmbogățirea maximă a vinului cu elemente care să-i asigure o culoare intensă și o structură echilibrată.

5. Lupi – Roșu 2011

Strugurii sunt recoltaţi manual, iar producerea vinului se realizează folosind tehnici de vinificare clasice și echipamente moderne, de ultimă generaţie.
Macerarea pe boștină și fermentaţia are loc pentru 20 de zile în căzi din lemn de stejar.
În timpul fermentării, toate eforturile sunt orientate spre a optimiza extracția aromelor tuturor soiurilor de struguri incluse în cupaj, în scopul obținerii acelei structuri unice specifice acestui vin. Procesul de vinificație continuă cu o perioadă de 10-12 luni de maturare în baricuri de 225 litri, urmat de o lungă perioadă de învechire de cel puțin doi ani, în butoaie mari din lemn de stejar de Krasnodar. Acest lucru permite obținerea unui vin elegant și echilibrat.

*ATENȚIE: Locuri limitate!

  • Confirmarea participării se face exclusiv prin SMS la 0746 431 809, indicând numele persoanei care face rezervarea și numărul de persoane pentru care se face rezervarea.

PREȚ: 35 lei/persoană, se achită la intrare, în momentul în care primiți paharul de degustare.

ÎNSCRIERI: până în 10.03.2016, în limita locurilor disponibile.

Intrarea la evenimentele organizate de Wine O’Clock se face doar pe baza listelor de confirmare a participării.
Toate sortimentele de vin prezentate sunt disponibile la vânzare în „Sufrageria cu Vinuri” Wine O’Clock la un preț special în perioada 10.03.2016 – 17.03.2016 inclusiv în seara degustării.

UNDE ȘI CÂND?

În data de 10 martie, începând cu ora 19:00
Wine O’Clock: strada Ploiești, nr. 17-19, Cluj-Napoca

CityNapoca recomandă acest eveniment!
www.facebook.com/citynapoca

Sursă: Wine O’Clock

 

Lasă un răspuns