Lansare album Heritage @ Cinema Florin Piersic

0
408

Anul acesta, de 8 martie, te invităm să te bucuri de jazz.

În data de 8 Martie începând cu ora 20:00, la Cinema Florin Piersic, vă invităm la lansarea albumului de jazz ”Heritage”, purtând semnătura Luizei Zan.

Avându-i ca protagoniști pe Sárik Péter (pian), Gyárfás István (chitară), Gálfi Attila (tobe), Fónay Tibor(bass) și Ioana Mardare (violă), ”Heritage” reprezintă primul material de autor al cântăreței, în întregime dedicat memoriei mamei sale.
Heritage este un album de jazz, presărat cu elemente folclorice și improvizații vocale de o coloristică extrem de variată, cu improvizații instrumentale de mare angajament și care lasă moștenire publicului român o lucrare unitară, inspirată și de o frumusețe ieșită din comun.

Nascută în 1980, Luiza Zan si-a început cariera la vârsta de 4 ani. Atunci a câștigat premiul I la un concurs pentru șoimii patriei din timpul epocii comuniste. Aceeași piesă interpretată la concursul pentru copii („Frunzuliţa d’alior”) îi aduce premiul I la Festivalul Internațional Cerbul de Aur, din iulie 2004, la exact o săptămână după cucerirea unui prestigios premiu al II-lea la Festivalul de Jazz din Montreux, Elveția.
Luiza Zan a studiat canto clasic timp de 9 ani consecutiv, urmând cursurile Liceului de Artă din Piatra Neamţ și pe cele ale Universităţii de Arte Iași.

Concursul din Montreux i-a oferit șansa de a cânta acompaniată de muzicieni de renume precum Geri Allen, Bob Hurst, Eric Harland sau Omar Hakim. La Gala Premiilor de Jazz din 2004, eveniment organizat de Radiodifuziunea Română, i s-a acordat ”Premiul Confirmării”.

Printre numeroșii muzicieni alături de care a cântat se numără Rick Condit –profesor și saxofonist din Statele Unite care a cântat cu Ella Fitzgerald big band –, Mircea Tiberian, Romeo Cosma, Ion Baciu Jr., Armen Donelian, Jurgen Bothner, Arthur Balogh,Vlaicu Golcea, Vlad Popescu, Sorin Romanescu, Electric Brother, Dj Vasile, McNeeste State University Big Band din Louisianna, Petras Geniusas, Alex Harding, etc.

Artista s-a implicat de-a lungul timpului în proiecte muzicale, dar si din alte zone artistice, facand parte din echipa spectacolului de teatru ”Napasta”, in regia lui Radu Afrim, de asemenea, aparand in distributia spectacolului de dans contemporan ”Visa Game”, alaturi de Cosmin Manolescu si Pascal Allio.

A scris muzica de film – ”Carambol”, ”Circul Vesel” (HBO), ”Australia” (HBO)

Este un apreciat pedagog, fiind invitata in repetate randuri in cadrul taberei de creatie ”IconArts”, alaturi de nume sonore din muzica internationala clasica si jazz.

Bilete: 50/60 lei (disponibile online pe www.biletmaster.ro și offline la Agenția Teatrală, Cinema Florin Piersic și Agenția de Turism Wens Tour (Eroilor nr. 10).

CityNapoca recomandă acest eveniment!
https://www.facebook.com/citynapoca/

Sursa: Why Not