Red Bull Music Academy @ Sala Polivalentă

0
486

Absolvenți ai Red Bull Music Academy, pretendenți la titlu și party aficionados, reuniți-vă pentru un transfer în dimensiuni populate cu roboți inteligenți în compania lui Cosmin TRG, a britanicul Benjamin Damage, a infatigabilului The Model și a unuia dintre clujenii noștri preferați, IV-IN!

Auteur, estet, erudit, diletant. Așa se prezintă Cosmin TRG pe pagina sa de Twitter. Cu un limbaj unic antrenat în poezie și fotografie la fel de mult ca în sunet, cu un debut inovator în dubstep, o alunecare idiosincratică în techno și un excelent control al ringului de dans, românul Cosmin Nicolae a devenit rapid una dintre figurile omniprezente în cluburile din întreaga lume. Cariera sa muzicală, pornită în București și dezvoltată la Berlin, împlinește curând un deceniu, timp în care producătorul, DJ-ul și creatorul Cosmin TRG a colaborat cu label-uri precum Hessle Audio, Hemlock, Running Back, Rush Hour sau 50Weapons (al duo-ului Modeselektor). Pe propria sa platformă recent înființată — Fizic —, Cosmin lansează track-uri ilustrate cu propriile fotografii, care îi reflectă actuala stare mentală și abordarea față de muzică într-un moment pe care îl consideră un “rit de trecere” și o “închidere a cercului”. Red Bull Music Academy se bucură să vi-l aducă înapoi la București pe Cosmin TRG, primul absolvent român al Academiei (Toronto 2007).
https://soundcloud.com/trg
http://cosminnicolae.com/
https://www.rbmaradio.com/people/cosmin-trg

Muzica lui Benjamin Damage își trage seva din underground-ul britanic, pornind de la rave-ul timpuriu, trecând prin jungle și depășind house-ul anilor ’90. Felul lipsit de prejudecăți în care abordează muzica techno produce un nivel de energie și emoție rar întâlnit în muzica electronică de azi. Labelul 50Weapons, acum defunct, a pornit și a sfârșit cu Benjamin Damage, primul artist cu care cei de la Modeselektor au semnat un contract și ultimul care a scos un album sub acest label (“Obsidian”).
https://soundcloud.com/benjamindamage

The Model n-are numai un sunet propriu — pretenția lui este că-și construiește un gen muzical: Dark Techno Baroque — pe cât de întunecat, pe atât de vital, alambicat și intens decorat. Cu manierismul său aristocratic, cu pasiunea pentru haute couture și fetișurile de cea mai joasă speță, The Model este la fel de apreciat pentru spectacolele pe care le pune în scenă pe cât e de cunoscut pentru producțiile sale. Label-uri internaționale precum Gigolo, Crosstown Rebels, Truckstop 76th, Autoreply, Still Music Chicago, My Favorite Robot, Traum Schallplatten, Chiwax i-au apreciat muzica prin release-uri de colecție. Hai s-o spunem altfel: The Model nu-i pentru cei care vor s-o ardă chill.
https://soundcloud.com/themodelofficial

IV-IN creează muzică din iubire față de natură, amintiri, nopți albe, licurici și nostalgie. El va suplini doza de sentimente și emoție pe care mulți dintre noi o caută la un party.
https://soundcloud.com/iv-in

Red Bull Music Academy este o instituție globală dedicată schimburilor creative prin muzică. Din 1998 încoace, RBMA aduce laolaltă în fiecare an, în orașe din toată lumea, producători, vocaliști, creatori de beat, instrumentiști și DJ-i atent selectați din piscina de talente în care ne scăldăm. Ei participă la workshopuri, performance-uri și discuții amețitoare cu pionieri ai lumii muzicii care includ sesiuni extinse în studiouri cu tehnică de ultimă oră. Academia din acest an e o adevărată oază de libertate muzicală: salon filosofic, master class colaborativ și jam session funkadelic la un loc, presărate cu momentele revelatorii pe care le încurajează o astfel de combinație. În 2016, entuziasmul se mută la Montreal pentru cea de-a doua prezență a Academiei în Canada.

Dacă și tu faci muzică, fie că îți place chitara, octobasul, computerul sau lingurile, înscrie-te până pe 7 martie 2016! ► apply.redbullmusicacademy.com

CÂND ȘI UNDE?

Cluj-Napoca, 5 martie, Sala Polivalentă, parter, str. Uzinei Electrice, de la 23:00.
Acces party: 10 lei <00:00> 20 lei

*Workshop RBMA w/ Cosmin TRG & Benjamin Damage de la ora 18:00 la Booha Bar (str. Piezișă 19). Intrare liberă în limita locurilor disponibile.

CityNapoca recomandă acest eveniment!
https://www.facebook.com/citynapoca/