Balul Operei din Cluj

0
493

Organizatorii celei de-a XXI-a ediții a Balului Operei din Cluj au dezvăluit astăzi primele detalii în legătură cu evenimentul grandios care va avea loc sâmbătă, 5 martie, cu începere de la ora 18:00, la Cluj-Napoca. Tema principală va fi cultura americană, Broadway-ul.

 

„Balul Operei se întoarce la un format inițial, care de fapt a dăinuit foarte mulți ani, pe care l-am schimbat datorită programului încărcat legat de Seniorii Cetății, Emblemă de Cluj, Mecenat, a fost un număr mare de premianți, s-a creat o zi suplimentară, ziua de duminică, Gala Laureaților, prin contribuția lui Constantin Mustață, om de bază. După această perioadă, numărul premianților a scăzut și în acest context durata Galei Laureaților s-a micșorat, putând fi inclusă în prima zi a balului”, a anunțat directorul general al evenimentului, dr Matei Miko.

În acest an, în comisia de nominalizare a premiului Seniorii Cetății a fost inclus și arhitectul Ionel Vitoc.

Seara va începe cu sosirea invitaților pe covorul roșu și va continua cu un spectacol de operă în premieră: tot programul va merge pe musical. Chiar și Horia Brenciu și big bandul lui au pregătit show-ul Sinatra.

„Sunt foarte fericit să putem face un program de Broadway, îmi place foarte mult genul acesta de muzică. Sunt foarte încântat de musical și Broadway, de colaborarea cu Răzvan Mazilu, ei au făcut pentru prima dată în România West Side Story, cu o trupă selectată din toată țara, spectacol pe care l-am văzut la Sibiu. Vor prezenta highlight-ul din West Side Story. Vor urma momentele pe care colegii din operă le vor cânta, va fi un moment de step. Va fi un spectacol de înaltă ținută, cum merită Clujul și titulatura înaltă de Bal al Operei”, a afirmat managerul Operei clujene, Florin Estefan.

Trofeul Lya Hubic, care se decernează în fiecare an, urmează să fie acordat strict oamenilor din cadrul Operei Cluj. Săptămâna viitoare va delibera juriul pentru a scoate în evidență oamenii care încă performează, a crea concurență și a-i stimula.

Toate premiile care se dau la bal sunt rezultatul unei echipe. Distincția Seniorii Cetății va fi nominalizată de către o comisie condusă de rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, președintele comisiei, care va avea sprijinul lui Ionel Vitoc și a lui Cristofor Filipaș de la Primăria Cluj-Napoca.

Premiul Spiritus mentor, primit la prima ediție de academicianul Ionel Haiduc, va merge în acest an cel mai probabil către un alt academician, Horia Colan.

Amfitrionii Balului Operei 2016 vor fi Rareș Bogdan și Irvin Doomes, un nume în lumea musical-ului.

Biletele vor fi puse în vânzare la agenția de bilete a Operei Cluj, și la agenția de tichete din Iulius Mall. Prețurile sunt cuprinse între 150 de lei și 350 de lei pentru sală, respectiv 450 de lei în lojă.

 

sursa: Cluj-am